Afdekking

Vrijwaar je zwemparadijs van bladeren!

LamellenInbouwOpbouwZeildoek

De basis : lamellen

STANDARD PROFIEL / PREMIUM PROFIEL

Onze fabrikant (T&A) biedt 2 verschillende lamellen aan, namelijk het standaardprofiel 60x14mm met 3 afgesloten luchtkamers en daarnaast het premiumprofiel 67,5×16,5mm met 4 afgesloten luchtkamers. Het standaardprofiel is beschikbaar in PVC en PC, het bredere profiel bestaat uitsluitend in de polycarbonaatversie.

ISOLATIEWAARDEN LAMELLEN

Een goede lamel wordt gekenmerkt door haar levensduur. Hiervoor zijn er een aantal belangrijke eigenschappen van toepassing. De wandsterkte van het profiel is direct verbonden met de duurzaamheid. Daarenboven is ook de kwaliteit van de grondstoffen zéér belangrijk. Tenslotte bepaalt ook het ontwerp van het profiel ion belangrijke mate de vormstijfheid en slagvastheid.

AFDICHTING VAN DE LAMELLEN

De kwaliteit van een lamel wordt niet enkel bepaald door het profiel, maar ook door de wijze van afdichten. De isolatiecapaciteit en het drijfvermogen zijn hier namelijk direct mee verbonden. De eindkappen van de PVC lamellen worden ultrasoon (US) gelast. Dat proces is niet enkel stabiel en betrouwbaar, het zorgt ook voor een hoge afwerkingsgraad dankzij een kleine en propere lasnaad in vergelijking met thermisch lassen. Momenteel worden de PC profielen nog gelijmd, maar we zullen stelselmatig omschakelen naar US lassen.

Ondanks de waterdichtheid van de lamel, is condenswater binnen de lamel niet te vermijden en volkomen normaal. Dit effect is bovendien zichtbaar in alle varianten met een transparante bovenzijde.

DE POLYCARBONAATLAMEL : EEN HOOGWAARDIG PROFIEL !

In vergelijking tot PVC heeft polycarbonaat (PC) vele voordelen die de levensduur van dergelijke zwembadlamellen bevorderen.

NF P 90-308 GECERTIFICEERD, GOEDGEKEURD DOOR LNE

T&A biedt een uitgebreid gamma aan afdekkingen die voldoen aan de Franse veiligheidsnorm. Er zijn echter varianten die niet NF gekeurd zijn. Laat u adviseren door een vakman. De AquaTop lamellen kunnen een gewicht dragen van 100kg. De procedure ter goedkeuring van de polycarbonaat lamellen loopt momenteel.

Wil je meer te weten komen over onze partner? Neem dan zeker een kijkje op de website van T&A

Inbouwmogelijkheden

T&A heeft zich gespecialiseerd in de perfecte integratie van inbouwrolluiken. We bieden zowel standaard als op maat gemaakte oplossingen aan. Tot 12m breed, 50m lang en 3,8m diep, onze mogelijkheden zijn quasi onbegrensd. Om een voortreffelijk resultaat te bereiken biedt T&A meerdere afwerkmogelijkheden aan zoals steen, acrylsteen, polyester, kunststof, hout, …

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in nis schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in nis schetst.
INBOUW IN NIS

Inbouw in een nis achter het zwembad is een echte klassieker. Tussen zwembad en nis bevindt zich een wand uit beton of een op maat gemaakte wand uit PVC of polyester. Wij raden aan een bodempot te voorzien in de nis en het waterniveau moet continu bewaakt worden. Een roestvaststalen of aluminium balk in combinatie met een houten rooster dekken de nis af. Men moet rekenen met een waterniveau van 10-12cm vanaf bovenkant boordsteen. Bij bredere zwembaden is het ook vaak nodig extra beugels te voorzien om de balk te ondersteunen en de doorbuiging ervan te minimaliseren.

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in nis met hoge waterstand schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in nis met hoge waterstand schetst.
INBOUW IN DE NIS MET HOGE WATERSTAND

Deze uitvoering is ideaal indien u een hoog waterniveau wil bereiken. Dit wordt vaak gerealiseerd d.m.v. het gebruik van speciale hoge waterstand skimmers of overloop aan één zijde. Afhankelijk van de dikte van de boordsteen kan hierbij een zéér hoge waterstand worden bereikt. I.p.v. een balk worden beugels met rollen gemonteerd met een lengte van 77, 95 of 120cm naargelang de nisbreedte. Deze beugels dragen een houten afdekrooster of kunnen zelfs een nisafdekking van steen of tegels dragen.

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de trap schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de trap schetst.
INBOUW IN TRAP OF ONDIEPWATERZONE

Deze inbouwwijze is zéér stijlvol en zowel toe te passen bij nieuwe zwembaden als zwembadrenovaties. De zwembadafdekking wordt geïntegreerd onder de eerste trede van een inlooptrap of ondiepe waterzone. T&A biedt een uitgebreid gamma aan afwerkingsmogelijkheden voor de nis zoals acrylplaten, PVC platen bekleed met zwembadfolie of tegels. In combinatie met een roestvaststalen draagbalk en lamelgeleiding wordt het zwembadrolluik quasi onzichtbaar geïntegreerd. Onze motoren met soft-start functie zijn hiervoor uiterst geschikt. Deze inbouwwijze kan zowel bij skimmer- als overloopbaden worden toegepast.

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de bodem schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de bodem schetst.
MONTAGE IN DE BODEM

De lamellen worden opgerold in een nis in de bodem van het zwembad. Deze ruimtebesparende manier van inbouwen is erg onopvallend, esthetisch en uiterst geschikt voor binnenbaden. De rolluiknis kan worden afgedekt met natuursteen, keramische tegels, PVC platen met folie of mozaïek. Daar de oprolas dieper ingebouwd zit bij deze inbouwwijze, is een zwaardere motor noodzakelijk.

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de wand schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking in de wand schetst.
INBOUW IN DE WAND

Deze inbouwwijze is uiterst geschikt voor overloopbaden. De afdekking wordt geïntegreerd in een uitsparing in de wand die van het zwembad wordt gescheiden d.m.v. een wand in PVC of polyester. Boven de wand is er een opening voor de passage van de lamellen, onderaan aan opening om een goede watercirculatie toe te laten.

Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking op de bodem schetst.
Doorsnede die het principe van de inbouwafwerking op de bodem schetst.
INBOUW OP DE BODEM

Deze inbouwvariante is ideaal wanneer men een automatische afdekking esthetisch wil integreren in een bestaand zwembad. Het rolluik kan worden afgedekt met zitbank in kleur of om te betegelen.

Wil je meer te weten komen over onze partner? Neem dan zeker een kijkje op de website van T&A

Opbouwmogelijkheden

De AquaTop opbouwafdekking van onze partner T&A is beschikbaar voor bestaande of nieuwe baden tot 10m breed. De lamellen worden opgerold op een as achter het zwembad. Het mechanisme kan afgedekt worden met een kast in tropisch hardhout. Top’Moov is een verrijdbare opbouwafdekking op rails die achter het zwembad kan worden geplaatst tijdens het baden.

Tekening met doorsnede die het principe van de Ecotop opbouw afwerking schetst.
Doorsnede die het principe van de Ecotop opbouw afwerking schetst.
ECOTOP, DE EENVOUDIGE OPBOUWAFDEKKING

EcoTop is inzetbaar voor baden die maximaal 6x14m groot zijn. De standaardvariante heeft wit gelakte aluminium steunen. De solarversie heeft roestvaststalen steunen die worden afgedekt met een kunststof kap waarop ook het zonnepaneel gemonteerd zit. Zo heeft u een autonoom systeem. In de oprolas uit geanodiseerd aluminium zit een buismotor met automatische eindschakelaars. EcoTop is leverbaar met witte of beige PVC lamellen.

Tekening met doorsnede die het principe van de Aquatop opbouw afwerking schetst.
Doorsnede die het principe van de Aquatop opbouw afwerking schetst.
AQUATOP, DE HOOGWAARDIGE OPBOUWAFDEKKING

De opbouwafdekking AquaTop heeft een mechanisme uit roestvaststaal AISI 304L. In één van beide steunen wordt een 24 motor geïntegreerd. De combinatie van roestvaststaal en hout zorgen voor een esthetische en duurzame afwerking. De versie zonder zitbank kan worden uitgerust met witte of zandkleurige PVC lamellen.
In combinatie met een zitbank uit IPE hout laat deze afdekking zich perfect integreren in haar natuurlijke omgeving. U kunt kiezen voor zowel gekleurde als solar lamellen in PVC of polycarbonaat. Zonder verdere behandeling zal het tropisch hout met de tijd vergrijzen.

Tekening met doorsnede die het principe van de Topmoov opbouw afwerking schetst.
Doorsnede die het principe van de Topmoov opbouw afwerking schetst.
TOPMOOV, DE MOBIELE AFDEKKING MET STIJL

Voor een bestand zwembad is het steeds weer een uitdaging een esthetische oplossing te vinden als afdekking waarbij het karakter van de tuin en zwembad behouden blijven. Top’Moov is hier de ideale oplossing. Deze afdekking ziet er niet alleen elegant uit, via een railsysteem kan ze ook worden weggereden tijdens het baden. Bovendien is deze afdekking autonoom dankzij haar aandrijving op zonne-energie wat de installatie alleen maar vergemakkelijkt. Eén enkele persoon kan de afdekking zonder probleem wegschuiven.

Wil je meer te weten komen over onze partner? Neem dan zeker een kijkje op de website van T&A

Zeildoek

Wil je liever een beschutting met behulp van een zeil? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.
Wij maken graag een afdekzeil op maat voor jouw zwembad. Heb je daarenboven in de winter veel bladeren in en rond je zwembad, dan kan je opteren voor een speciaal winterzeil. Van zodra de eerste zonnestralen je zin doen krijgen in een zwembeurt, dan kan je zonder al te veel moeite bladvrij een heerlijke duik nemen in je zwembad.